Bezorgen van witgoed:

Het transport van o.a. witgoed kan vaak door één bezorger worden uitgevoerd.
Zijn er twee bezorgers op de auto, dan kan een persoon alvast de oude machine van zijn plaats halen en transportklaar maken terwijl de andere persoon met de nieuwe machine de trap op gaat. Boven aan gekomen worden de machines omgewisseld en rijdt de ene persoon met de oude machine naar beneden en plaatst deze in de auto, terwijl de andere persoon de nieuwe machine installeert.

Het plaatsen of verwisselen van een cv-ketel door één monteur:

De verwarmingsmonteur plaatst zijn gereedschapskisten en kisten met diverse koppelingen en hulpstukken op het plateau van de Stairmobil en rijdt hiermee naar boven.

Hij maakt de oude ketel los van de leidingen en brengt het plateau op de juiste hoogte onder de te verwijderen ketel en tilt met het liersysteem de oude ketel uit zijn ophanging.

De monteur brengt de oude ketel naar beneden en haalt de nieuwe ketel op en brengt deze in zijn eentje naar boven en brengt deze met het liersysteem op montagehoogte.

Is de installatie compleet uitgevoerd, dan kunnen de gereedschapskisten enz. weer met de Stairmobil naar beneden worden gebracht.

Hierdoor hoeft men niet op een collega te wachten die moet komen om de ketels te helpen sjouwen.

Met behulp van de Stairmobil kan één monteur gemiddeld twee cv-ketels per dag wisselen.

Op de nu gebruikelijke werkwijze met 2 personen is dit gemiddeld anderhalve ketel per dag per monteur.

Stairmobil airco

Wanneer een medewerker geblesseerd raakt door het zware sjouwwerk kan het een lange tijd duren voordat deze weer inzetbaar is voor het installatiewerk.
Een monteur wil graag installeren met goed gereedschap, dat is zijn vak. Voor het sjouwwerk is hij meestal niet opgeleid, met alle risico’s van dien.

Vraag een brochure aan